Hitta bilens ägare

Hitta bilens ägare snabbt

Att hitta bilens ägare kan vara viktigt i de fall man är intresserad av att köpa en bil av en person. Att då veta vem som äger bilen kan vara viktigt innan man ger sig in på ett eventuellt köp av bilen i fråga. I dagens läge är det relativt lätt att få fram ägaruppgifter till en bil med hjälp av vägtrafikregistret. Nedan hittar du information om hur du snabbt hittar ägaren till en bil eller annat fordon.

Att få tag på en ägare till en bil eller i övrigt något annat fordon är mycket lätt att göra i Sverige på grund av vår tradition med att öppet tillhandahålla denna typ av information. I Sverige ansvarar Transportstyrelsen och vägtrafikregistret för att hålla oss uppdaterade om vem som står som ägare till en bil. du kan enkelt får information om vem som äger en viss bil genom att kontakta Transportstyrelsen på deras telefon eller så kan du få ägaruppgifter genom att begära att få detta via e-post. För att få ägaruppgifter via e-post måste du kunna legitimera dig med ett Bank ID. Bank ID får du genom din bank.

Du kan även få information via sajter som Biluppgifter.se som kan länka dig vidare till ägarinformationen helt gratis via deras samarbete med Merinfo. Att söka ägaruppgifter och vem som äger bilen via Biluppgifter är helt gratis och syns inte i något register att det är just du som begärt ut informationen.

Ett annat sätt att få tag på information om ägare till en bil är att begära ut vem som äger bilen via ett sms. Detta kan du göra från Transportstyrelsen genom att sända regnummer till deras sms-tjänst och därefter få information om ägare till bilen samt adressuppgifter till ägaren, direkt via sms till din telefon.

Som du kan läsa av informationen ovan finns det många möjligheter till att få fram information om vem som är ägare till en viss bil eller ett annat fordon. Du kan självfallet även söka information om MC eller Lastbilar som innehar regnummer. Huvudsaken är att fordonet är registrerat, så kan du få ut ägaruppgifter från vägtrafikregistret i Sverige.

2 Oct 2019