Sök på registreringsnummer

Sök på ett registreringsnummer

Är du ute efter att köpa en begagnad bil kan det vara en stor vinst att söka på bilens registreringsnummer online för att få tag på information som är adekvat om just den bilen. Genom att söka på ett registreringsnummer kan du få tag på massor av information från det Svenska vägtrafikregistret och Transportstyrelsen.

Genom olika privata aktörer såsom fordonfinans.se eller biluppgifter.se kan du enkelt söka på ett registreringsnummer och få tag på massor av information om just den bilen som du är intresserad av att köpa.

När du söker information genom ett registreringsnummer kommer du att kunna få information om besiktning, teknisk information, miltal, vem som äger bilen, ekonomisk information om skulder och skatter, samt information om bilen är stulen. Genom att söka information om en bil som skall säljas kan du på ett enkelt sätt skapa dig en uppskattning om detta är en bil du vill köpa eller ej, samt om det är en bil som du vill kontroller närmare.

I dagens lägen finns det flera möjligheter att hitta information om bilar som är registrerade i Sverige utan att behöva kontakta Transportstyrelsen eller ringa till dem. Det finns tjänster och appar online som är mycket smidiga att nyttja så man vill söka på ett registreringsnummer för att få tag på information om en viss bil. Några av dessa tjänster är biluppgifter.se, car.info och fordonsfinans.se.

Är du på jakt efter en begagnad bil och har tillgång till registreringsnumret så bör du självfallet göra sökningar hos dessa ovanstående aktörer för att först samla information om bilen i fråga så att du inte köper grisen i säcken eller åker långt för att provköra en bil som du ändå inte kommer vilja köpa. Genom att söka på ett registreringsnummer kan du spara såväl tid som pengar.

22 Oct 2019