Se skulder på bil

Se fordonsrelaterade skulder

Skulder bil

Att köpa en begagnad bil kan innebära en risk om man väljer att förbise detta med fordonsrelaterade skulder på bilen i fråga. Du bör alltid kontrollera bilens skulder innan ett köp för att inte själv bli tvingad att betala skulderna för att behålla bilen i fråga. Att kontrollera bilens skulder bör vara det första man gör innan man skall köpa en begagnad bil och det är inte svårt att göra.

När du skall köpa en begagnad bil så vet du självfallet som de flesta andra hur viktigt det är att man kolla upp bilen innan köpet. Du se säkert över vem som äger bilen och annan nyttig information om fordonet som du anser att du behöver få veta. det dock många fortfarande glömmer av är att kontrollera om bilen innehar skulder på sig. Detta kan komma att stå dig mycket dyrt, ja så dyrt att du kan komma att bli av med din bil du precis har köpt.

Det är nämligen som så att sedan lagändringen 2014 så försvinner aldrig fordonsrelaterade skulder utan dessa följer med bilen som ett slags arv. Det kan alltså komma att bli du som nu ägare som tvingas att betala för dessa skulder om du vill behålla bilen. Kronofogden har nämligen rätten att återta bilen för att sälja den, detta för att täcka för skulderna som den förre ägaren tagit på sig.

Innan du köper en begagnad bil skall du därav alltid kolla upp om bilen innehar skulder av denna typen på sig. Detta gör du enklast och billigast genom att ringa till Transportstyrelsen och även till Kronfogden. Du uppger endast regnummer och kan därefter få ut information om fordonsrelaterade skulder på bilen i fråga.

Du kan även få denna informationen via sms hos tjänsten Biluppgifter.se. Där kan du få ut bilens fordonsrelaterade skulder direkt via ett sms, dygnet runt och året runt. Detta kostar 30: kronor och kan vara välinvesterade pengar.

16 Oct 2019