Vem äger bilen

Vem äger bilen? Sök och hitta ägaren

Vem äger bilen

Ibland kan det vara av stor vikt att hitta vem som äger en viss bil. Det kan handla om allt ifrån att någon har parkerat på din parkeringsplats, att någon begått ett brott med bilen eller att du behöver ta reda på bilens rättmätige ägare inför ett köp. Anledningarna till att man behöver veta vem som äger bilen kan vara lika många som de tusentals personer som ställer den frågan dagligen.

För att ta reda på vem som äger en viss bil eller ett annat fordon behöver man få fram dessa uppgifter från vägtrafikregistret som tillhandahålles av Transportstyrelsen i Sverige. Där uppdateras dagligen alla fordon och dess ägare om det sker ett ägarbyte. Informationen från Transportstyrelsen och det som kallas ägaruppgifter kan du enkelt få ut genom att logga in på Transportstyrelsen med ditt Bank ID och begära att få ut ägaruppgifterna till din e-post. Du loggar in på Transportstyrelsens e-tjänst och begär smidigt ut uppgifterna helt gratis!

Du kan även nå denna typ av tjänst via din telefon om du innehar ett mobilt Bank ID i telefonen och tillgång till internet. Du gör på samma sätt som vid en dator fast i din telefon. informationen kommer även här att komma till din e-post.

Saknar du tillgång till Bank ID eller dator kan du nyttja Transportstyrelses sms tjänst. Du skickar då ett regnummer med bilen du vill söka på till Transportstyrelsens nummer 72 503 och få inom kort svaret på vem som står som ägare i vägtrafikregistret. Denna tjänsten kostar dock 3:- kronor att nyttja för varje sökning du genomför.

Vill du få tag på information om vem som äger bilen via en privat aktör kan du enkelt söka information via sajten Biluppgifter. Du skriver in regnummer till bilen du vill söka på och kan därefter klicka på en länk som leder dig vidare till information om ägaren till bilen. Detta sker via deras samarbete med sajten Merinfo, som även kan ge dig tillgång till information om personen äger fler fordon, adresser och telenummer till ägaren med mera.

Då du avser att köpa en begagnad bil av en privatperson skall du alltid söka reda på vem som äger bilen för att inte råka köpa en bil av en bedragare. Det är viktigt att du håller dig med dagsfärska uppgifter vad gäller denna information. Därav rekommenderar vi dig att du söker information direkt från vägtrafikregistret och Transportstyrelsen som tillhandahåller den informationen direkt vid ägarbytet. Därifrån får du säker förstahandsinformation!

10 Oct 2019