Leasa bil privat

Leasa bil privat med privatleasing

Att leasa en bil privat har sedan länge varit förbehållet endast företagare eller tjänstemän. I dagens läge har det dock blivit mycket vanligare att man leasar sin bil privat. För tio år sedan var det mycket få privatpersoner som leasade bilar privat, men i dagens läge är upp till var tredje bil faktiskt privatleasad.

Men att leasa sin bil innebär också att man behöver kunskap om hur leasing går till, vill du leasa din bil äger du den till exempel inte själv utan det är leasing företaget som äger bilen och du står endast som brukare för bilen. Det finns även olika villkor kopplade till leasingen, så som att ibland ingår försäkringar, ibland ingår vinterdäck och service, men ibland utgår dessa serviceengagemang från leasingfirmans sida. Det är viktiga saker att tänka på när man leasar sin bil privat.

Att leasa bilen innebär att du kan köra en fin och ny bil utan att behöva köpa den eller ta lån för att köpa den. Det här är det många som önskar, eftersom det är relativt dyrt att köpa en ny bil. Att köpa en ny bil och ta lån för den kan kosta dig mycket och många får inte ens ta lån för att kunna köpa en ny bil, ett så kallat billån. Då kan leasing vara ett väldigt bra alternativ.

När du ska leasa en bil privat är det viktigt att du jämför olika erbjudanden och ser över vad som ingår i avtalet. Du bör bland annat se till att det finns service och försäkring som täcker kostnader, se därför noggrant över avtalet innan du skriver på ett leasingavtal eftersom det kan vara svårt att säga upp ett leasingavtal i förväg eller i förtid. Det kan bli kostsamt! Därför bör du vara noga med vilken bil du leasar, så att det är en bil du vill inneha under hela leasingperioden.

Att leasa sin bil privat i Sverige kostar alltifrån 1000 kr till 10 000 kr i månaden, beroende på vilken bil man vill ha ha. Att leasa sin bil är en relativt trygg och säker form av finansieringslösning och det är därför som det har blivit alltmer populärt att leasa sin bil även i Sverige.

4 Oct 2019